Måndag 27 december 2021

Lyxigt med sovmorgon ❤ Sov ända till klockan 6, och vaknade till innan klockan. Hade som vanligt dåligt samvete över att inte gå ut och göra frukost till kalvarna när jag vet hur Andreas sliter, men det var SKÖÖÖNT att få sova lite. Jag märker att jag skulle behöva sova middag när jag är uppe strax före 5, men det hinns liksom aldrig med. Jag vill ha som mål framåt att ha mer närvaro och samvaro i livet. Det finns så mycket att göra på gården att jag glömmer bort hur lyckligt lottade jag är som har möjlighet att leva som vi gör. Idag tänkte jag inviga min superlyxiga hushållsassistent och göra broccolisoppa som övriga familjen kan få till lunch. Doppspadet som är kvar får bli en bra bas (toppenförslag från min goa svärmor <3), men antagligen kan det finnas lite gluten kvar i det efter doppet på julafton, så jag hoppar över den och gör mig något gott med fetaost, är planen. Har redan gjort taberas på revbensspjällen till frukost, tillsammans med en kopp the och messa kokosolja, så nu står jag mig ett tag.

Ska alldeles strax väcka brorsonen och tala om att han trots allt inte får följa med ut när vi ska lasta djur. Det är -16 C ute, och att stå och titta på i den kylan är inte nyttigt. Jag tände i pannan efter att jag get hästarna frukost i morse, och de här dagarna känns det som att jag aldrig får upp temperaturen i huset. Fyra kärror ved drog jag in igår, och de lär försvinna i ett huj i den här kylan! Tur att vi passade på att vara ute och grilla och elda igår, och att jag la ett varmt täcke på Oskadis (islandshästen) igår kväll. Hon gillar kylan, men det verkar bli för kallt för henne nu. Hon prioriterar att hålla värmen istället för att äta om hon inte har täcke, och det är inte bra. Jag behöver inse att när värmen kommer tillbaka i vår och hennes exem börjar blossa upp igen är det dags att låta henne vandra över regnbågsbron. Jag har sagt det i flera år nu, men nu är det dags. Jag kan inte behålla henne och känna att jag tar ansvar som djurägare längre. Hon har givit både mig och flera andra massa kärlek och fina upplevelser, så jag behöver visa henne den omsorgen och tacka för fina år. Men det ligger längre fram i tiden. Just u ska jag ta hand om henne på bästa sätt så att hon får en fin sista tid, lilla tanten ❤

Om inte kylan säter stopp för det fick jag förslag på en skogstur av äldsta dottern, så jag tar med det i planerna för dagen. Har även en vag tanke om att göra marschaller, men vi får se om tiden räcker till 🙂

Nu ska jag i alla fall lägga i pannan, och se hur första delen av dagen kan läggas upp på bästa sätt för oss alla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.