Tisdag 28:e december 2021

Passar på att skriva lite medans alla sover. Hundarna får gå en halvtimma på bandet eftersom min brorson är här, det är mörkt ute och snön yr i virvelvindar runt huset. Jag gick upp vid 4 i morse för att ge kalvarna och hinna in igen innan Andreas skulle ut i ladugården så vet jag att ”Lilleman” inte vaknar och är ensam. Har hunnit tända i pannan, göra en omgång vid diskbänken (plocka ur och i diskmaskinen mm) och haft en minimorgonstund med textläsning och lite reflektion i dagboken. Skrev tacksamhet som vanligt och inser att jag har det väldigt bra med värme, tak över huvudet, en familj, mat på bordet, hundar, hästar och en lösning på mitt beroende ❤

Jag och äldsta dottern kom ut på en promenad igår. det var inte mer än -8 C, så det blev en fin promenad och vi hann prata om ditt och datt, samtidigt som hundarna fick rejsa och bli av med lite energi.

Det blev inget av med att göra marschaller som jag tänkt, men däremot kröp vi upp i soffan och kollade på en Disneyfilm till. För mig är det en obeskrivlig vardagslyx, och jag känner mig nästan lite skamsen över att sitta där en helt vanlig vardag och inte göra något nyttigt, men jag ser att min brorson njuter, och äldsta dottern var också med, och jag inser att den ”nyttan” jag gjorde då var lika värdefull som att göra marschaller.

När jag var ute vid halv 9 igår kväll för att hämta hästarna hade temperaturen stigit till – 4 C, och det hade börjat blåsa lite. Hästarna stod längst nere vid älven, men hade inte gått över till andra sidan tack och lov. Jag går där och tycker lite synd om mig själv ”som måste ut och leta efter hästarna i mörkret och kylan”, men när jag hittat dem och vi går i en flock upp mot stallet så är det plåster på ”såren”, som egentligen inte ens finns. Oroar fortfarande för Ritas (fjordingen) hovar. Hon har blåmärken framme i lamellranden fortfarande, trots att hon går med dojjor på dagen och står så mjukt det går på natten i boxen. Iofs sa han som är här och barfotaverkar att det kommer ta tid att läka, och det ser inte ut som att hon har ont nu när hon har joggingskorna på, så jag får väl bara öva på tlamod.

Dagen idag få jag ta en stund i taget. Kommer troligen behöva sova en stund mitt på dagen så jag inte störtar av trötthet och blir sur och grinig i eftermiddag. Vet inte om vi tar oss ut på mer kul än att ta hand om djuren idag eftersom det yr snö utomhus, men djuren behöver ju omsorg ändå. Det mest frestande är att kolla på en film till från soffhörnet. Såg att den kommit ut en ny från Disney som verkade bra, så vi får väl se 🙂 Spela spel, läsa eller lägga pussel kanske, det är väl lagoma mellandagsaktiviteter?

Våra grannar från Tyskland är på väg hit på en spontanresa, och jag blev jätteglad när de ringde och talade om att de är på väg! Kanske att vi kan fira nyår tillsammans, om jag orkar vara vaken ända till 12 vill säga! På torsdag har Andreas en av sina sällsynta lediga dagar. det ser jag fram emot, för såna dagar brukar jag sova till kl 6 och softa lite jag också, så kanske jag kan ladda batterierna lite för att orka.

Fast jag börjar med att ta mig an den här dagen ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.