Gnällkärrning, eller mer mitt riktiga jag?

Vaknade idag och känner mig som en riktig gnällkärring. Energierna sitter fast i hela kroppen, och det är fel på det mesta…… Känns väldigt skönt att få ringa ut och prata av sig, även om det i sanning är ganska okonstruktivt och inte leder till någon form av förändring är det bra för mig att inte hålla saker inom mig, det vet jag. Det är då jag börjar jämföra mitt inre med andras yttre, och det leder ofta in i skam, och skam leder mig ofta tillbaka till beroendet i olika former (surfa på sociala media, äta lite skruttigt, aktivera mig i mitt medberoende, shoppa eller ”fönstershoppa” på nätet osv), vilket i sin tur driver mig ännu längre in i skam, och sedan rullar det på…..

Jag tror att det hela grundar sig i att jag de fakto är i preklimakteriet, eller i klimakteriet, där mina hormonförändringar gör att jag ömsom är för tidig eller för sen med mensen, och störtblöder (som jag gjorde i tonåren) när mensen väl kommer igång. Det känns som att få en tonårskropp som lever lite sitt eget liv, igen (med vissa undantag 🙂 ) . Något som jag också märker är att jag inte riktigt kan vara tyst. Jag blir irriterad, och säger det, vilket inte är mitt vanliga mönster, och det får mig att fundera över om jag är en gnällkärring, eller om jag håller på att bli ännu mer mitt riktiga jag? Det finns ju en kraft i mig som kommer fram allt mer när jag inte har samma fokus på alla andra, och i den här perioden i livet känns det som att alla de där bollarna jag haft i luften de senaste 19 åren MÅSTE ner i antal, annars kommer jag bli tokig!

Något som gjorde mig förvånad, och lite ledsen, var att jag fick kommentaren från en nära anhörig (som inte är van att jag säger ifrån, men som ofta efterlyser att jag ska göra det) att jag varit så grinig och tvär den sista tiden. Hmmmmm, märkligt att jag är grinig och tvär, när jag börjar hugga ifrån i stunden istället för att vara tyst och sedan komma med genomtänkta svar och formuleringar…..

Jag försöker verkligen anstränga mig för att bara skriva i bloggen för min egen skull just nu, utan att tänka på att andra kanske läser men jag skulle önska att det pratades mer om förklimakteriet och klimakteriet och vad som händer både fysiskt och psykiskt.

I söndags gjorde jag en inspelning på engelska med två tjejer om att förebygga återfall runt mens, eftersom vi ser att många kvinnor har svårt att hålla sig abstinenta/sockerfria/drogfria då. Hormonerna ställer till det och vi är inte vana att lyssna på kroppen, försöker trycka in den i någon sorts mall och återfaller för att vi inte kan hantera den hysteriska biokemin. Med bra mat blir det ju oftast mycket bättre (protein, fett och bort med socker, mjöl, snabba kolhydrater och sötningsmedel) men vissa saker finns ju kvar, och hur hanterar vi det? Jag har planer på att göra det samma på svenska och har redan pratat med Sofie Tallberg (på insta vitalized_by_tallberg) om att prata hormoner mm, för jag är beroendeexpert, men hon är biohacker! Spännande! Kom också på att jag har den eminenta boken ”Kaos i kvinnohjärnan” av Mia Lundin, den behöver jag läsa på nytt!!

Dagen i övrigt är fylld av sysslor kopplade till REKO-utlämning i kväll. Besvara frågor, kolla swishinbetalningar, kolla så alla bokningar stämmer osv. osv. Det är alltid trevligt att komma ner och möta kunderna, men det är inte många som är medvetna om jobbet bakom. Jag behöver få ihop ytterligare 10 pkt ägg innan jag åker, så det är inga klienter inbokade på torsdagar (bara i undantagsfall), för de här dagarna är det fullt upp. Men nu har jag i alla fall hållit mitt löfte till mig själv om att skriva en kvart, och DET ska jag i all fall ge mig själv en klapp på axeln för!

Känns lite grått på insidan idag, ungefär som ute då….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.