Var i din kraft

Oj så många tankar som rusar genom mitt huvud varje dag! Det är aldrig stilla och tyst, ens när jag försöker meditera. Den senaste tiden har dock en tanke blivit allt starkare, och återkommit tillsammans med en känsla som gnagt i mig. Tanken och känslan är att jag i ”In Spira” känner mig väldigt begränsad. Jag vill förmedla levnadsglädje, mod, styrka, kraft, inspiration, kärlek och mycket, mycket mera, men inser att jag tryckt in mig själv i en BOX som är snäv och obekväm, begränsar mig och underblåser mina rädslor. Jag känner mig fångad, och det är en mycket obehaglig känsla. Jag har ju dessutom, som jag skrivit om förr, känt att inte hela jag ”får” vara med. Hela jag som bor och lever på Strandbergs Lantbruk, har tre fantastiska barn, en underbar make, tre ljuvliga taxar, 200 duktiga hönor, ca 60 godmodiga kossor, 2 galna katter och alla barn har varsin hamster, för att inte glömma våra helmysiga getter! Dessutom är jag sockerberoende och lever i tillfrisknande och driver InSpira. Punkt. Och när jag driver InSpira är det bara det som fått synas, liksom. Socker och barn. Mat. 12-steg. Det känns helt glädjelöst och utan InSpira(tion). Om jag ska följa alla råd och rön som jag får så ska jag ju nischa mig, vara tydlig med budskap, bara ha ETT budskap och köra stenhårt på det och marknadsföra massivt. Suck! Känner mig trött på det. Därför har jag startat ett Instagramkonto som heter @bonndbruden där #dettaärhelajag och #varidinkraft är mina ledord. Jag vet inte ens om det är av intresse för någon, men där vill jag ”berätta mig själv.” Där finns utrymme att vara hela jag; sockerberoende, mamma, matte, fru, äggproducent, bondmora, arbetsgivare, företagare, beroendeterapeut, KRAFT.

Jag har i så många år letat efter min kraft, och den har tittat fram då och då, men många gånger har det visat sig att den kraften kommit från att jag velat vara någon annan till lags och leva ut någon annans dröm. Jag har varit omvärldsstyrd ner på cellnivå. Till saken hör att min ”biokemiska profil” visar att jag har en signalsubstansdominans som är till största delen acetylcolin, vilket bland annat innebär att jag är kreativ, tanketank, utåtriktad och lösningsfokuserad. Jag kan ha lite svårt med impulskontroll och lätt blir uttråkad. Dessutom har jag en stark GABA-del, vilket innebär att jag är gillar struktur, listor, att slutföra och bocka av, fundera igenom saker grundligt, är lekfull, trygg och strukturerad. (Vill ni läsa med om detta så kolla in Dr Eric Braverman ) Ni kan ju själva dra slutsatsen att det är som att leva ”Dr Jenkyll och Mr Hyde” , MEN, när jag hittar balansen mellan dessa, det är då jag ÄR I MIN KRAFT. När jag accepterar att jag behöver ”vara min personlighet” och lever det livet, det är då jag känner att jag står vid rodret, styr det jag kan styra och lämnar resten till den som kan styra det. Och jag tror att det är det jag gör med @bonndbruden

Som vanligt känner min kreativa sida att jag måste göra MASSOR för att klargöra detta för mig själv och andra, men nu vill jag vara i min kraft och låta tiden ta tid, och bli guidad ett steg i taget. Kanske försvinner @bonnbruden så småningom, men just nu är hon väldigt viktig i mitt liv! Eller också tar hon över helt, vem vet?? Oavsett, så hoppas jag kunna inspirera andra till att leva och vara i sin kraft, det är det jag vill förmedla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.