Att äta för hälsa

Jag måste bara inse att jag inte kommer undan att skriva om mat då och då ☺️ Självklart är maten en central del för mig också, jag behöver hålla koll på vad jag stoppar i mig, men det går mer per automatik, och ger utrymme för så mycket mer liv i livet än när jag var aktiv i mitt beroende och i stort sett allt kretsade runt när, var, hur jag skulle äta, hur mycket jag vägde, hur mycket jag behövde gå ner, hur fort jag skulle kunna göra det, om jag brände nog många kalorier när jag tränade och om träningen var straff nog för det jag ätit senast…..

Idag äter jag animaliebaserat. Det gör jag både för min hälsa och för miljön (och JA, det finns forskning och källor). Det som de flesta kallar för att ”äta normalt” är inte det samma som att äta för hälsa. Sedan kan vi absolut välja olika vägar och ta till oss det vi tror på allra mest, men jag kan se flera gemensamma steg som gynnar hälsan, i flera olika sätt att äta. De mest grundläggande stegen är;

 • inget socker
 • Inget vetemjöl
 • för vissa: inga mjölkprodukter (utom smör)

Har du dessutom ett beroende kan jag rekommendera följande:

 • Inga sötningsmedel
 • Inga mjöler (inte heller kokosmjöl, mandelmjöl, nötmjöl mm)
 • Ät animailebaserat
 • Se till att du får i dig ordentligt med fett (smör, kallpressad kokosolja, kallpressad olivolja, ister, talg mm)
 • Ät livsmedel med EN ingrediens (Nötkött, fläskkött, kyckling, broccoli, vitkål mm)
 • Ät tre mål mat om dagen och inga mellanmål
 • Ät maten med bestick
 • Se över HUR du äter; står du upp, sitter framför TVn eller sitter och scrollar på platta eller telefon, helt omedveten om ATT du äter?

Det finns så klart många fler saker att dyka in på här, men detta är grundläggande.

Ibland får jag höra att den sätt jag äter på är extremt, men vad är extremt med att äta rena råvaror och laga mat ifrån grunden? Själv kan jag å andra sidan tycka att det är EXTREMT mycket skräpmat överallt både i skolor, på äldreboenden och hemma hos gemene man. Jag har inga åsikter om vad andra väljer att stoppa i sig egentligen, men jag VET hur det känns att ha en förgiftad kropp och hjärna, och dit vill jag inte tillbaka.

Den mat jag äter gör att det är ”tyst i hjärnan” och jag behöver inte vara kvar i besattheten av maten längre. Jag har gått från att jag ”inte får” äta socker genom ”jag vill inte” äta socker och landat i ”jag behöver inte”, och det är en befrielse. Ibland kommer tankarna tillbaka, framför allt om jag naggat på produkter som inte är bra för mig eller om jag är trött eller stressad, men tack vare att jag har verktygen att hantera det med idag slipper jag ramla raklång i chokladsmeten.

Så det som är vad andra kallar normalt, är inte normalt för mig. Att äta på det sätt som jag beskriver här ovan är för mig att äta för hälsa. Både fysisk och psykisk. Animaliska produkter är ”kodade” för våra kroppar och innehåller mycket mer näring och är ”paketerad” på ett sätt som gör att våra kroppar och hjärnor kan tillgodogöra sig det i en mycket högre utsträckning än växter. Mest näring innehåller de organ vi ratar idag; lever, njure hjärta osv.

Jag har själv upplevt en enorm skillnad i mående (både fysiskt och psykiskt) bara genom att ta de första tre stegen jag beskriver, men upplevde ännu större tillfrisknande, lugn och kraft när jag tog de sista ”beroende stegen” här ovan. Under hösten/ vintern samarbetade jag med en kompis och försatte mig i ketos, vilket fick min kropp att svara omedelbums med att håret växte supersnabbt och muskelmassan ökade på bara några veckor. Så fantastiskt när kroppen svarar!

Om du väntade dig recept i det här inlägget måste jag tyvärr göra dig besviken, men om du går in och följer mig på Instagram så finns det redan och kommer fler inlägg med recept, enligt önskemål.

Ja, gott folk, det var allt för idag! Eftermiddagen ska ägnas åt fler klientsamtal, och lite planering för YouTube, för det var allt för länge sedan jag gjorde en film på svenska nu! Om du har lust och tid får du gärna berätta vad du vill höra mer om där, och här!

Allt gott! ❤️❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.