Vardagsfunderingar

Just nu gassar solen ner efter några dagars regn, och jag njuter hejdlöst. Jag vill inte ha en torksommar som den för två år sedan, men jag vill ha det varmt och skönt, och njuter av fulla drag av värmen.

I dagarna som varit har vår islandshäst börjat klia sig i manen igen. Hon har sommareksem, och mycket av tiden tillsammans med henne under sommarhalvåret spenderas med duschslang för att schamponera och tvätta, täcka, smörja, spreja, fixa och dona. Jag tror hon gör sin sista sommar den här sommaren, eftersom det sliter på henne med all eksem och hon har några år på nacken. Snällare häst har vi aldrig haft ❤ Hon var på väg bort redan förra sommaren, men vi beslutade att det fick gå ett tag till.

Annars är det mycket fokus på utejobb just nu. Andreas har fullt upp med att förbereda för betessläpp för både mjölkkor, sinkor och ungdjur, och jag försöker hinna mer trädgården mellan kontorsjobb och chaufförsuppdrag (det blir några mil i veckan). Bara Äldsta dottern har fixat körkortet ska jag utnyttja henne till max 😉

För övrigt har jag än en gång plockat upp verktyget ”att lämna över maten” till en vän i tillfrisknande. Det är som att sätta en liten spärr innan jag stoppar något oplanerat i munnen. Det har varit en period där det varit för mycket av produkter jag inte mår bra av, och då blir jag så tacksam när det finns sätt att handla som verkligen hjälper. Jag skriver ner på kvällen eller morgonen samma dag vad jag ska äta till frukost, lunch och middag, tar ett kort på planeringen och skickar det till min vän. Om jag ändrar något i planen så hör jag av mig till henne och förankrar det innan jag handlar. Det gör att jag får en liten kil mellan mig och maten, som funkar som en broms, och gör att jag väljer att äta bra mat istället för halvfabrikat och annat som inte passar min hjärna och kropp på samma sätt.

Genast kommer sinnesron och tacksamheten tillbaka, för fokus ligger inte på drogen längre. Tänk att så små saker kan göra så stor förändring!

Jobbmässigt har jag just nu massa tankar och funderingar. Jag önskar att jag kunde få mer interaktion med de följare jag har och kunna nå ut till fler. Jag funderar fram och tillbaka om jag kanske har för många järn i elden, och vilket jag i så fall ska lägga åt sidan ett tag….. Jag tycker YouTube är väldigt roligt, och skulle vilja ha fler följare där för att kunna använda det mediet fullt ut. Samtidigt älskar jag att skriva, och har funderingar på om jag kanske skulle skriva på engelska också, men får lite gliringar då och då när jag administrerar en engelskspråkig Facebook grupp att jag gör mycket stavfel och att det kan göra att jag anses vara oseriös….. Ja, ja, vi får väl se!

I vilket fall är det dags att gå ut och göra dagens sysslor på gården. har även ett bankbesök framför mig tillsammans med äldsta dottern som (om någon missat det) fyllde arton (18!!!) år i fredags. Undrar när det hände, att hon blev lika gammal som mig??? Det låter som en klyscha, men någonstans inom mig är jag fortfarande den där 18-åringen jag var för så många år sedan, även om det hänt SÅ mycket sedan dess, tack och lov, så kan jag fortfarande känna henne där inne. Hoppas jag kan använda det till att möta mina barn där de är ❤

Önskar er alla en fortsatt fin vecka, och hoppas vi ses här igen! Hare gött!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.