Var ligger fokus?

Under sommaren har jag inte tagit mig tid att skriva nästan något alls, och mycket av det beror ju på att det varit förändringar på gång i Annicas InSpira. Jag var helt övertygad om hur det skulle bli och hade tagit vissa, tydliga steg i en viss riktning, och så kom det något helt annat och vände upp och ner på alla mina planer! Inte helt ovanligt i mitt liv, men den här gången behöver jag stå kvar vid rodret och styra undan, eller bestämma vilka skär jag ska igenom.

Så jag har har tagit beslutet att använda all min kunskap och erfarenhet som utbildad Sockerberoendeterapeut och tillfrisknande sockerberoende och dela den via sociala media. Jag har ju min hemsida (där du läser just nu) men jag har ju även Facebook, Instagram och en youtube kanal. Det är där du kommer träffa mig framöver. Jag ska börja med det kommande halvåret och se vart det leder, och sedan följa upp och ta nya beslut. Jag kommer även åka ut och hålla föreläsningar (närmast förestående i Stockholm, 12:e oktober), och ta några få individuella samtal.

En av de saker jag fått lära mig på min resa i tillfrisknande är att det jag fokuserar på växer, oavsett om det är ett problem, eller om det är en lösning på problemet. Och för mig stämmer det väldigt bra! Jag har haft (och har fortfarande ibland) en förmåga att fokusera på negativa saker som mina egna (eller hellre andras 😉) tillkortakommanden, orättvisor som begåtts, eller funderingar över vad andra tänker om mig (och varit helt övertygad om att det inte är snälla tankar) och andra rädslor, och följden har blivit att jag så klart krympt mig själv som person och tagit de flesta beslut utifrån rädsla och med fokus på vad jag tror att omgivningen vill eller förväntar sig av mig.

Idag börjar och avslutar jag varje dag med att skriva ner fem (eller fler) saker som jag är tacksam över. Det hjälper mig att flytta fokus till vad jag verkligen har, och det är en mycket behagligare känsla än känslan att det fattas något i mitt liv eller hos mig som person. Ibland kan det vara så att det jag är mest tacksam över är att dagen är slut, men det är ju också något att glädjas över vissa dagar, inte sant?!

Just detta med fokus är en av anledningarna till att jag lägger om min verksamhet. Jag vill fokusera att sprida kunskap, inspiration, hopp, glädje och tillfrisknande, för det är där jag känner att jag verkligen är i min kraft, och det i sin tur genererar ännu mer kraft och glädje, det blir win-win ❤️❤️

Jag hoppas att du följer med mig på resan, och jag uppskattar verkligen om du vill lämna en kommentar här eller på andra media, eftersom det visar mig om det över huvudtaget finns intresse för det jag gör 😊 Jag vill veta vad du tänker, om jag väcker tankar, funderingar eller annat, eller om det finns något särskilt du vill att jag ska ta upp!

Med detta lilla inlägg ska jag vandra vidare i dagen och skickar med dig frågan: Vär du tacksam över idag?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.