Nystart 2018

TACKSAM att jag inte behöver nystarta med maten, igen! Att jag fått fira en abstinent jul, ett abstinet och drogfritt nyår och kan sätta mig ner med papper och penna och lägga upp strategier för året framför mig. För det ska jag testa i år! Jag lyssnar på en Pod som heter Självklart, med Mia Törnblom och Christina Stielli, och det senaste avsnittet handlade om att göra en summering av året som gått, och planera lite inför det närmaste halvåret.

För mig blir det en förlängning av att leva i 10-11-12 (stegen) och ett fördjupat 10-11, där jag kollar av under dagen hur jag har det med mig själv och gör en kvällsinventering och har morgonstund innan dagen drar igång. Så nu ska jag testa att införliva det ännu mer i mitt liv, och det ska bli spännande. Jag läste ju Mia Törnbloms bok ”Självkänsla nu”, när jag kom till programmet och började leva i tillfrisknande för 11 år sedan, och jag vet att jag slogs redan då av att de verktyg hon levererade stämde så väl med programmet. Senare förstod jag ju att hon också är en Addict, och 12-stegare, så då föll bitarna på plats 🙂

Jag funderade lite över det där med verktygen att sätta sig ner och summera och kolla; hur blev det? Vad kan jag göra annorlunda? Vart vill JAG? Hur vill JAG att mitt liv ska se ut? Det är frågor jag inte ställde mig förr, utan jag inrättade mig efter hur jag trodde att andra ville att jag skulle göra, eller tyckte jag borde vara. Att sätta sig ner och titta på vilka relationer jag vill ha i mitt liv, hur jag vill fördela tiden, vilka förändringar jag kan göra, hur vill jag att mitt jobb ska utvecklas, hur tar jag hand om min hälsa osv, är nytt för mig. Jag har ju gjort det ”omedvetet” förr, med verktyg jag fått i programmet, men nu blir det så tydligt. Jag gillar det!

En sak som jag ser allra tydligast är att på ALLA områden av mitt liv ligger andligheten (för mig programmet) som en grund. Min hälsa är där det visar sig allra tydligast, men det kommer även fram i jobb, relationer, fritid, familj och alla andra delar. Det känns skönt att ha hittat den grunden. Det innebär inte att jag alltid står stadigt, men det innebär att jag vet vart jag kan vända mig när det svajar, både psykiskt, fysiskt, andligt och socialt. Anligheten och drogfriheten behöver komma i först hand, annars funkar inget annat område heller.

Med det önskar jag dig ett Gott Nytt År och en God Fortsättning. Oavsett om du gör en nystart (som jag gjort så många gånger) eller ej. En sak ska du veta; på den här resan kan du inte misslyckas! Du lär dig bara nåt nytt hela tiden, så fortsätt bara! En dag i taget är det som gäller! <3<3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.