Good enouhg?

Den här tiden på året är det mycket trädgård för min del. Jag har jord under naglarna, i skorna, på tårna och i håret. Nacken är vidbränd och näsan röd. Det är härligt! I år är första året som jag odlar ”på riktigt”, med ett mål. Och målet är mat på bordet till familjen 🙂 Simple and plane!

Jag läser och lyssnar framför allt två andra kända trädgårdsbloggare och inspireras och gläds, och vill göra mer, planerar, startar fler projekt, handlar hem grejer och helt plötsligt har jag ramlat huvudstupa in i att känna mig otillräcklig, igen. Jag tycker att det ska vara mer, bättre, större, snabbare och framför allt BÄST! Jag har så svårt att bara vara ”good enough”. Jag vill sticka ut, synas och få bekräftelse, och jag skäms för det (också). Ofta får den här längtan efter bekräftelse mig att tappa fokus och bara fundera på var jag kan få mesta möjliga uträttat. För jag märker att jag vill GÖRA för att få bekräftelse.

Igår hade jag ett samtal med en god, klok, kärleksfull vän, som frågade mig var jag har glädjen, leken och avslappningen i mitt liv, och jag stod handfallen. I perioder handlar allt för mig bara om att bocka av en oändlig lista som aldrig blir klar. Eftersom vi bor och lever som vi gör med mjölkkor, trädgård, höns, hundar, katter, getter och tre fantastiska barn, så är det inte så att listan ”att göra” är ett litet näsduksark utan en oändlig lista som ibland känns övermäktig.

Programmet hjälper mig att hålla fokus på vad som är viktigt. Jag har min stund på morgonen då jag ber till min HK (Högre Kraft), läser en liten text och beroende på hur dagen ser ut kanske jag gör yoga eller läser litteratur. Under tiden få mina hundar traska på promenad bandet bredvid så att de också får en bra start på dagen. När jag har de här rutinerna på morgonen märker jag att jag har kättare att fokusera på det som är viktigt just nu, att vara mer flexibel inför att saker och ting inte blir som JAG vill och jag  har lättare att vara ”Good enough”. Jag måste inte vara bäst på något alls. Jag måste inte sticka ut eller bli bekräftad offentligt även om mitt ego högljutt protesterar inför de påståendena.

Så, jag önskar er alla en dag då ni får vara ”Good enough” på alla områden av era liv, ända inifrån och ut!

Love ❤ and light!/ Annica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.