Här kanske vi skiljs åt?

ÄNTLIGEN! Nu vet jag vad det är jag ska göra! Den senaste tiden har det kommit olika insikter till mig angående mitt företagande. Små bitar och fragment här och där och plötsligt, idag när jag gick i lagårn och skottade drabbade det mig med full kraft! Jag VET vad det är jag vill!

Jag har under alla mina år som beroendeterapeut känt att jag vill ”något mer”, känt att jag är på rätt plats, men ändå inte. Jag har ända sedan jag tog klivet in i tillfrisknande tyckt att de 12 stegen har varit min livlina tillbaka till livet. Jag vet att flera av oss som är utbildade av Bitten Jonsson flitigt hänvisar till 12-stegs grupper och påpekar att om man verkligen vill tillfriskna så är det 12-steg som behövs, men jag har velat förmedla 12-steg på ett djupare plan.

Jag tycker den kunskap om Beroendesjukdomen jag fått av Bitten och som jag förmedlar till mina klienter är unik, och min själ sjunger när jag för vidare den kunskapen, men jag har fastnat i att göra Matplaner och Biokemisk reparation, (vilket är otroligt viktigt!), men inte kommit vidare och inte känt att jag förmedlar tillfrisknande, utan bara ett ”platt” verktyg.

Ibland har jag tänkt ”Om jag kunde få jobba med de 12-stegen och få betalt, så fantastiskt det vore”, men enligt 12-stegprogrammets traditioner får jag inte vara ett ansikte utåt för en gemenskap eller göra mig till talesman för något program eller ta betalt för att föra budskapet vidare. 12-stegs arbete ska göras ideellt, och jag har full förståelse varför, men det har satt käppar i hjulet för det jag vill förmedla.

Samtidigt har det pågått en process i mig i förhållande till den 12-stegs gemenskap jag tillfrisknar i. Jag tycker att jag saknar den djupa förståelsen och kunskapen om sjukdomen som jag fått under min utbildning och mina verksamma år som beroendeterapeut, och upplever att många tycker att det BARA ska vara 12-steg, på ett visst sätt. Det har skrämt mig, gjort mig arg, besviken och upprorisk, men, NU vet jag!

Det jag ska förmedla med InSpira, det är 12-steg, på MITT sätt ❤ Jag ska väva in all den kunskap jag har om beroendesjukdomen, läkandeprocessen, biokemi, matplaner, vuxet barn och ”younameit” i de 12-stegen. Jag kommer inte att vara ett ansikte utåt för någon gemenskap utan jag ska förmedla mitt eget, högst personliga sätt att se på och leva i de 12-stegen! Jag älskar ju det här, och vill dela med mig av glädjen, energin och styrkan att leva i tillfrisknande.

I och med det så inser jag att det är många som kommer säga tack och hej här, som inte vill veta mer om 12-steg, som tycker det är fel, som inte behöver det, som följer mig av artighet eller annat, men för mig känns det som att komma hem. Nu vet jag.

Kanske skiljs vi åt här, och träffas någon annan stans, och det är helt ok.Det här är jag. Precis sån jag är. HAPPY, JOYOUS AND FREE<3

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.