Recept på en sockerreducerad grillutflykt

Idag blev det en grillutflykt 💖 Jag, Andreas (maken, för er som missat att han heter så), vår yngsta dotter och min svärfar gick på skogspromenad med alla hundarna och svärföräldrarnas golden som ytterligare utökning av flocken. Vi hade med oss vad som behövs för att grilla, och när vi kommit halvvägs stannade vi och gjorde upp eld och tog en paus. Vi fick några härliga timmar i en solig skog, med snö och tack vare just skogen kom vi undan vinden som for fram på de mer öppna ställen vi passerade. Ett härligt avslut på sportlovet! Nedan kommer tips på hur det går att minska socker och mjöl på grillutflykter:

💖 Laga oopsie och använd som bröd.

💖 Gör varm choklad på helmjölk och kakao, så kan du själv välja mängden socker i kakaon (jag tog hälften av det som står i receptet och det fick godkänt 👍🏻)

Recept på Oopsie:

Ugnen på 175 grader

3 ägg

100 g mjukost (tex Arlas färskost naturell)

✔️ Dela äggen i två olika ”vispbunkar”, gulor för sig och vitor för sig.

✔️ Vispa vitorna hårt med en gnutta salt (du ska kunna vända bunken)

✔️ Vispa gulorna med 100 g mjukost och ev 1/2 tsk bakpulver.

✔️ Blanda försiktigt ner gulorna i vitorna

✔️ Bred ut smeten på en plåt, eller klicka ut om du vill ha runda bröd.

✔️ In i ugnen ca 25 min

Väl hemma tog jag en rask promenad för att få mina joggingminuter (försöker komma up i 30 sammanhängande, men undrar om det kommer lyckas…. Ett stort hinder är faktiskt min ansträngningsinkontinens. Fortsättning följer….!

Efter en varm dusch och lite hemmafix kröp jag upp i fotöljen med alla hundar och en av katterna som sällskap och loggade in på Ketoskolan med Matilda Brasar för att fp lite inspiration och nytänk omkring min egen ketos. Jag har hamnat i hjulspår som inte hjälper min kropp och hjärna att ligga på topp, och det kan vara skönt att få en boost! Två saker jag kom fram till är att jag behöver dra ner på mängden the jag dricker, även om det bara är vitt, och att jag behöver SÖMN. När jag sover ända fram till 7 på morgonen böåser jag höga ketonvärde på min Acetrack, och det är det jag behöver för min mentala hälsa! Så spännande att inse att ketos inte bara handlar om kosten, utan är en livsstil!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.