En kort tanke om halloween

Sitter framför TV:n och skriver ikväll. Hade tänkt skriva ner lite tankar om halloween, och att ännu en högtid starkt kopplad till godis i mängder blivit en del av våra traditioner. Egentligen är det ju inga högtider som handlar om mat från början. Så klart vi har firat med god mat och dukat fram till fest, men inte på långa vägar på det sätt vi ser idag. Ofta firas det på förskola och skola på samma sätt, och själv kunde jag ibland känna att eftersom jag själv var/är så restriktiv med sötsaker, försvann min möjlighet att välja om och när våra barn skulle få äta godis eller fika, när de kom hem och berättade att de fått glass som belöning efter att ha städat skolgården, haft mys med pepparkakor, lussebullar och saft, eller fått påskbrev av en påskkärring eller påskharen. Jag vet att det förändrats lite från min äldsta dotter och sonen, som är 18 och 16, till yngsta dottern som är 11, men det verkar vara grundmurat att godis och fika är mys och firande, överallt!

Nåja, här på landet har det inte blivit så vanligt att gå ”bus eller godis”, så vi får väl se hur det blir i år… Själv tänkte jag försöka fokusera på pyntandet och mysa på andra sätt innan, eftersom jag och Andreas ska bort på själva Halloweenkvällen. Men det blir lätt andra planer än de vi planerat, så även det återstår att se utgången av ☺️

Dagen idag har varit fin för övrigt. Mina föräldrar har varit här på besök en stund, och det är alltid lika mysigt. Jag har inte möjlighet att åka till dem så ofta eftersom vi har djuren som behöver någon annan som tar hand om dem i så fall, och det är inte alltid så lätt att hitta.

I alla fall hade vi en mysig dag tillsammans och jag är glad att de kunde komma hit en stund. Min pappa har alzheimers, och varje gång vi får träffas och han fortfarande minns mig känns viktigt, och det blir som att samla på minnen på ett sätt.

Men just nu sitter jag som jag skrev framför TV:n, så jag kommer låta det bli ett kort, kort inlägg idag, och vara nöjd med det det här gången också 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.