Snabbmat :-)

 

 

Ibland är det ju bråttom, så är det bara! Jag har ständigt med mig uttrycket ”If you don´t plan, you plan to fail”, för jag tycker att det är mitt i prick! Det är när jag slutar planera min mat och hålla kvar i mina rutiner som ”Röda hund” vaknar till liv och jag sakta åker baklänges tillbaka in i sjukdomen.

Jag har fått en liknelse där man beskriver tillfrisknandet som att gå uppför en nedåtgående rulltrappa; om jag slutar gå så kommer jag åka nedåt. För mig innebär det att jag behöver göra det vi kallar för fotarbete; varje dag. En del av mitt fotarbete är att planera maten. Men; ibland blir det bråttom, och ibland kommer jag hem och någon har ätit upp matlådan jag gjort i förväg, eller det jag planerat att äta när jag kommit hem, är det bara att kasta in hatten då??? NOPE!

Någon form av mat finns alltid hemma hos mig, mat som står sig längre och som jag kan använda om det blir knas i planerna.

Bråttom-mat kan se ut så här för mig;

  • Ta ut frysta grönsaker ut frysen, sätt på vattenkokaren (eller en kastrull med vatten). När vattnet kokat, häll den över önskad mängd grönsaker.
  • Gör en inventering i kylen. Finns matrester som jag kan äta? Finns det korv som jag kan äta (jag håller på regeln 4-5 g kolhydrat/ 100 g livsmedel exempelvis; Scans falukorv och prinskorv, Lithells wienerkorv m.fl.). Ibland finns det salami (Guldsalami) eller annat pålägg som jag kan äta, och nästan alltid finns det bacon. Bara att välja, beroende på HUR bråttom det är 🙂
  • Klicka på önskad mängd majonnäs, eller ta mandel/frön eller nötter om det inte triggar.
  • ÄT, NJUT AV LIVET OCH VAR TACKSAM FÖR EN ABSTINENT MÅLTID ❤

Jag vidhåller; Make it simple!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.