Dagen efter

I morse tog jag mig en promenad med hundarna genom bygden, och den kändes verkligen som att alla hade ”dagen efter” idag. Alla hus verkade stå och sova, ingen var ute, det låg tomma burkar längs vägkanten som vittnade om gårdagkvällens midsommardans på idrottsplatsen och små regndroppar började sakta falla. En skön morgon, där jag kände tacksamhet över att inte ha ”dagen efter” med varken alkohol eller mat ❤ När jag kom hem var det dags för frukost 🙂

Jag ”kurar” lite just nu, äter gröna blad och undviker nötter och frön för att rensa ur och för att balansera mitt omega 3/ omega 6 förhållande. Jag tar en högre dos av omega 3 (ArcticMed) ett tag av samma anledning.

Så här såg min frukost ut idag:

  • 1 avokado
  • 150 g bladspenat och grön squash
  • 3 tsk rödbets,- och spirulinapulver
  • 3 msk pressad citron
  • ca 4-5 dl vatten

Detta kör jag i mixer och häller upp i djup tallrik. Till det åt jag en burk makrill i tomatsås och ett ägg med smör. Mums!

Frukost

De gröna bladen och grönsakerna hämmar inflammationer, stärker immunförsvaret, är fulla av antioxidanter och hjälper till att läka och rensa ut. I spirulina, som är en alg, finns alla essentiella aminosyror, vitaminer och mineraler och rödbeta är rikt på nitrater som omvandlas till kväveoxid i kroppen vilket vidgar kärlen (precis som näsandning) och ökar transporten av syre till musklerna och gör dig uthålligare. Citronen basar kroppen vilket är viktigt för en bra syra/bas balans. Att ha en bra omega3/6 balans är viktigt eftersom det bidrar till ögats normala funktion, är bra för minne, humör och hud och stödjer cellmembranens funktion i bla. kroppens slemhinnor. Detta är bara några av alla fördelar den artegna, inflammationsdämpande kosten ger 🙂

Snacka om en fantastisk förutsättning för självläkning!!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.