Tacofredag

 

 

Har filosoferat de senaste dagarna, om hur mycket fokus som många tillfrisknande sockerberoende lägger på allt annat än att vara abstinenta. Det ska kuras, och repareras, och tränas och läsas på och, och, och…. Men INGET av det kommer en till nytta om vi inte tar Det viktigaste först, och det är abstinensen!

Jag gör ju själv matplaner och Biokemisk reparation, håller kurser och känner att det är så viktiga bitar, men ibland känns det som att det tar över fokus från glädjen och tacksamheten i att tillfriskna, att slippa från TVÅNGSMÄSSIGHETEN.  Om jag bara byter  ut min tvångsmässighet från ätande till kurande eller biokemisk reparation, så lever jag ju kvar i sjukdomen. I tillfrisknandet består maten av 10%, att jobba med tanke-känsla-handling av 40%, och de sista 50% utgör gruppen, gemenskapen, att dela, få speglingar osv. Med detta säger jag inte att Biokemisk reparation är oviktigt, tvärt om, det är ett oerhört viktigt verktyg, men det tar oss ingenstans, om vi inte förändrar andra saker i vårt liv. BKR ger oss inte gemenskap, speglar oss och läker oss med kärlek när vi vågar dela vilka vi verkligen är…… Dessutom hjälper det inte att peta i sig tre kilo preparat, om vi fortsätter stoppa i oss mjöl och socker eller äter mängder tvångsmässigt även om det är abstinent mat, då kan vi lika gärna spola ner pengarna i toaletten!

Vi behöver tillfriskna fysiskt, psykiskt, andligt och socialt, och då är gemenskapen och gruppen oslagbart. Det går inte att tillfriskna från den här sjukdomen ensam på sin kammare, med en bok i ena näven och en burk kosttillskott i den andra. Vi behöver en flock! Människor som pratar samma språk, som kan hjälpa oss ta skambad och ge oss tuff kärlek när vi är ute och cyklar, en familj som finns där, hela tiden, fastän vi tror att vi är ensamma i heeeeela världen! Det finns en sån gemenskap, om vi bara vågar oss ut, jag lovar!

Med det sagt, så ska jag bjuda på lite TACO, så här på fredag kväll 🙂

Sockerfria tacokryddor (Receptet har jag fått från Nenna, alias Helena Nordin):

  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk lökpulver
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 krm cayennepeppar

Blanda i en burk, och ta ca 1,5 msk av blandningen till 1 kg köttfärs.

Som sockerberoende och kolhydratskänslig så hoppar jag över tacochips eller nachos. Jag tar grönsaker, köttfärs och getost i någon form (feta eller chevrette) och använder SantaMarias GarlicSalsa (medium) tacosås, eftersom den är sockerfri. Ibland tar jag creme fraiche till, men oftast inte eftersom jag inte mår så bra av komjölksprodukter. Oliver och smör brukar vara bra fettkällor, eller en mogen avokado! MUMS!

Easy does it, but do it!! Trevlig helg! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.