Dags för midsommar

Något jag tyckte var svårt i början av min abstinens och resa på tillfrisknande var KALAS!! Att träffa människor och umgås utan att äta min drog , och VAD skulle jag äta??

Med tiden har jag lärt mig att fokusera på umgänge istället för på maten, och jag har lärt mig att planera maten, äta det jag ska, och njuta av att vara fri från besatthet av mat; om någon ser att jag tar lite till, vad ska de tänka? Kan jag ta en bit/portion till utan att någon märker? Hur mycket tog hon, kan jag ta lika mycket? osv, osv. Ofta var det så att jag tog en bit eller en portion av något när jag var på kalaset, och det satte igång CRAVING som var så stark att jag fortsatte äta när jag kom hem, och kunde äta ifred, när ingen såg mig.

Men i år ser jag fram emot ännu en abstinent midsommar tillsammans med min härliga familj 🙂

Tänkte dela med mig av ett recept på inlagd sill så här i midsommartider. Receptet kommer från Pernilla Hjalmarsson (som hette Lunderot då) som jobbade tillsammans med Bitten (Jonsson) då hon hade sitt behandlingshem. Pernilla är inte verksam inom detta området nu för tiden, men har hjälpt många på resan till sockerfrihet!

SOCKERFRI INLAGD SILL.

 • 400-500 g urvattnade sillfiléer
 • 1 röd eller gul lök (en purjo och/eller riven morot)
 • 1 dl vit balsamvinäger
 • 1,5 dl vatten
 • 2 msk ättika
 • 10 kryddpepparkorn
 • 1 lagerblad
 1. Koka upp vatten, vinäger och ättika. Dra den av spisen och låt den kallna så fort den kokat upp.
 2.  Lägg kryddpepparkornen och lagerblad i botten av en glasburk, så stor att sill och lök (samt ev. morot) får plats).
 3. Klipp eller skär sillfiléerna i ca 1,5-2 cm bitar. Skiva löken i tunna skivor (riv ev. morot).
 4. Varva sill och lök (samt ev. morot) i glasburken.
 5. Häll den svala lagen över alltihop och se till att allt i burken blir täckt och ligger nere i lagen innan du sätter på locket.
 6. Låt stå i kylskåp i minst 1 dygn, helst 2, innan du kan avnjuta din sill. den står sig i ca 2 veckor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.