Hur gör jag med barnen?? Första steget till att förändra ditt barns mat!

Kan tänka mig att det finns oändliga svar på denna fråga, men jag tänkte ändå ge mig in lite på hur du kan tänka om du känner att det är dags för förändring.

Den här veckan tar vi första steget, och tänker: ”TILLFÖRA”.

Ditt viktigaste jobb den här veckan är att lägga till protein till alla måltider barnet äter. Punkt.

Äter ditt barn välling, flingor och mjölk, macka med smör, eller what ever; tillför protein! Proteinet är byggstenar som hjärnan behöver, och min erfarenhet är att det behöver vara animaliskt protein. Exempelvis ägg (äggröra, stekt ägg, kokt ägg, omelett med olika smaksättningar, skivat ägg mm), bacon, skinka, salami, korv, rester från gårdagens middag mm. Räkna med att mängden ska vara ungefär samma storlek som ditt barns knutna hand.

Jag får ofta höra protester när jag nämner skinka, salami, korv mm. och visst är det sant att det inte är det BÄSTA valet, men om det är vad ditt barn äter, så är det ett bättre alternativ än att bara äta kolhydrater. Dessutom finns det många sorters korv som är rätt så schyssta. Kolla kolhydratsinnehållet; på 100 g ska kolhydratsmängden inte överstiga 5 g, och så kollar du så att socker/sockerarten kommer på ca 4:e/5:e plats. Klart!

Det som är ännu viktigare för dig som förälder är att du har stöttning i det du gör, och känner dig säker på att det du gör är bra för ditt barn. Känslan av ”lugn och ”bestämd” ” som Hundviskaren Cecar Milan pratar om i förhållande till sina hundar är lika viktig för oss i förhållande till andra människor, framför allt våra barn! Du kan också behöva ett kontaktnät som vet vad du gör och att du är trygg med din mat. I boken ”Little Sugaraddicts”, av Kathleen DesMaisons, rekommenderar hon att man tar itu med sin egen kosthållning och är stadig och trygg i den i ca 2 månader INNAN man överhuvud taget ger sig på att göra några förändringar för barnen. Annars är risken större att du trillar huvudstupa tillbaka i träsket, om det är så att du har en beroendeproblematik själv.

Men steg 1 alltså TILLFÖR protein 🙂 Lycka till!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.