Holistiskt läkande

Idag har jag suttit hela dagen och jobbat med min kommande webshop, och undrat ”Varför gör jag det här??” Jag är ingen fena på data, men jag får lära mig nytt hela tiden, och har den stora turen att ha goda vänner som vill hjälpa.

När jag sitter här och funderar över varför, så får jag fram en artikel om ”Ett nytt sätt att behandla alkoholism” som jag fått av min ”Gurubitten” (tack för det!) Inledningsvis skriver de om att 25 % av behandlade alkoholister begår självmord och detta borde vara nog för att väcka uppmärksamhet. Hur kommer det sig??

Jo, en av de saker som påverkar att beroendesjukdomen utvecklas är näringsobalanser/brister. Ofta är det dessa brister som driver den beroende att inta sin drog eller utöva sin process, eftersom det ökar eller minskar nivåerna av olika signalsubstanser i hjärnan. Hur tror du då att signalsubstanserna bildas? Jo, genom den näring vi faktiskt får i oss. Är det näringsbrist är det följaktligen signalsubstansbrist, vilket ger craving efter att äta/dricka/droga/spela, och det i sin tur ger ÄNNU större obalanser i näringsnivå och signalsubstanser.

Jag har till exempel fått lära mig att många av oss som är tvångsmässiga överätare ofta har oxytocin  brister. När man äter stora mängder mat så sprängs magsäcken ut, och då bildas oxytocin….. Ganska smart sätt att självmedicinera på, om det inte gav några konsekvenser!

Därför är det viktigt med vitaminer, mineraler, aminosyror och NÄRING. Trots att vi tillfrisknar andligt så har många beroende kvar enorma obalanser i hjärna och kropp som kan ge allvarliga symptom: depression, candida, diabetes, cancer osv. Naturligtvis behöver du inte vara beroende för att drabbas av detta, men oavsett om du har beroendesjukdomen eller inte så kan skräpmat och skräpleverne ge allvarliga, livshotande konsekvenser.

Vi är alla biokemiskt unika och behöver skräddarsy vårt tillfrisknande. Både mat och kosttillskott ska individ anpassas, och inte jämföras med andra (som jag gjorde i början av mitt tillfrisknande 🙂 ).

Och det är DÄRFÖR jag gör det här. För att jag tror på att läka holistiskt. För att jag själv är ett bevis på att kosten och näringen, andligheten och gemenskapen i mitt tillfriskanande har gjort mig till en människa jag bara kunde drömma om att vara, och då menar jag inte bara fysiskt (där finns det ytterligare att önska 😀 )!

Jag vill inte ha en webshop som prånglar ut massor, jag vill ha produkter som är inriktade på att hjälpa mig/dig/oss att läka hjärna och kropp från obalanser och näringsbrister så att vi har de bästa förutsättningarna ”ever” att tillfriskna: fysiskt, psykiskt, andligt och socialt.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.