Tumme ner

Som ni kanske vet har jag den senaste veckan startat upp min YouTube kanal igen, och det är jätteroligt! Men som den bekräftelsetorsk jag är har jag ibland svårt att hantera ”tumme ner”, både på det personliga och det professionella planet. Vissa dagar är jag mer skör, och andra dagar känner jag mig som ett lejon.

Antar att det, mer eller mindre, är så för alla, men ibland känner jag att det kan vara väldigt tröttsamt att ständigt fundera över vad andra tycker, tänker och anser om en, och jag uppfattar det ofta som att vi som har ett beroende är extra känsliga för detta.

Naturligtvis är detta kopplat till självkänslan och den har blivit betydligt bättre med åren, tack vare mina ständiga reflektioner och mitt arbete med mig själv, vilket jag är väldigt, väldigt glad över. En annan sak som jag också har fått lära mig är hur mycket jag växer genom att gå emot mina rädslor, och det är mycket vad det handlar om när jag beslutade mig för att göra verklighet av mina planer om YouTube.

Om jag ska kunna växa som person, så får jag lära mig hantera ”tumme ner”, från folk som inte ens känner mig, och inse att jag har ett värde ändå. Det finns andra som tycker om mig, trots att vissa dissar mig. Och det är helt okej, att inte bli älskad och omtyckt av alla. Det är inte helt lätt för en ”peoplepleaser” av högsta rang ska ni veta, men jag jobbar på det, och vet att det går, bara jag tar hand om mig på ALLA plan. Det börjar med maten, sedan kommer andligheten/det mentala/självkänslan, och sedan måste jag GÖRA.

Tack och lov har jag en flock runt omkring mig som kan hjälpa mig slicka såren och peppa mig att fortsätta när jag känner mig liten, sårad och ömklig.

Jag har också fått uppleva att det som VERKLIGEN gör ont är att bli dissad av någon som jag älskar så att det gör ont, och det påminner mig om att jag behöver vara en egen person, och verkligen se mitt eget värde, för jag ska umgås med mig själv varje dag, resten av livet. Jag tänker att om jag vet att jag har gjort så gott jag har kunnat, så kan jag inte bättre, även om det inte är gott nog åt andra. Värt att begrunda, både en och två gånger!

Så, ”tumme ner” kan vara tufft, men nu kör jag ändå, och hoppas kunna fokusera på de tummar upp jag faktiskt också fått och får!

Allt gott till er alla! Puss å kram ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.