Min resa i sockerberoende!

Jag heter Annica Strandberg-Schmidt, och det här är mitt hörn av världen!

Jag har varit sockerberoende sedan jag var liten och är helt övertygad om att jag föddes med den här sjukdomen. Jag har genom hela livet slitit med besatthet av mat, vikt och träning på olika sätt och var helt övertygad om att jag hade väldigt dålig karaktär, som inte klarade hålla mig till en diet eller vara normalviktig någon längre tid! Det var inte förrän jag kunde ta till mig att jag har sjukdomen Sockerberoende och använde de verktyg som fanns för att tillfriskna från den sjukdomen som det verkligen fungerade och jag kunde gå från att överleva livet till att verkligen börja LEVA. Fri från besatthet av mat och vikt!

Den 5:e mars 2006 åkte jag iväg för att få behandling för mitt sockerberoende hos Bitten Jonsson. Efter det fick jag 10 veckors primärbehandling inom öppenvården i Arvika Kommun och ytterligare en vecka hos Bitten, innan jag fortsatte med ett års efterbehandling. Det var slitigt då, med idag är jag är oerhört tacksam! Hade jag inte fått båda delar hade jag inte överlevt!

Jag lever, bor och verkar på gården ”Där Framme”, i Gunnarskog där jag och min man bor med våra tre barn. I familjen och på gården finns hundar, katter, getter och hästar. Vi bedriver mjölk och äggproduktion, och håller just nu på att ta klivet in i 2000 – talet med en ny ladugård med mjölkrobot efter 16 år i en ladugård med uppbundna kor.

Varje dag är en sockerfri dag för mig, och jag är tacksam att jag lever och kan uppskatta livet vi har idag!