🇾đŸ‡Ș Sockerfri Weekend i TĂ€llberg

English below

Har nyss kommit hem efter att ha varit pÄ Sockerfri Weekend i TÀllberg, och kÀnner mig glad, uppfylld och inspirerad!

Dels fick jag trĂ€ffa goda vĂ€nner (och en alldeles extra bonusvĂ€n som jag inte sett pĂ„ lĂ€nge ♄), och flera som jag inte trĂ€ffat förr utan bara haft kontakt med via telefon och nĂ„gra som jag sett pĂ„ zoom, och ytterligare andra som jag varit i kontakt med för lĂ€nge sedan i olika sammanhang som kom fram och hĂ€lsade, och det Ă€r SÅ roligt! StĂ€mningen prĂ€glades av vĂ€rme, gemenskap, glĂ€dje och framtidsutsikter!

SjĂ€lv var jag bara dĂ€r pĂ„ lördagen, men eventet varade frĂ„n fredag till söndag med förelĂ€sare och workshops, och lördag morgon startade med en online förelĂ€sning av Bitten Jonsson – 30 Ă„r i sockrets tjĂ€nst, som avslutades med att hon officiellt överlĂ€mnade den svenska HAM-utbildningen till Sockerskolan och Leva Sockerfri . JĂ€ttekul! Jag hoppas verkligen att det kommer gĂ„ bra för dem! Ett proffsigt och kunnigt gĂ€ng, som förmedlar kunskap med vĂ€rme och omtanke via Know Addiction Academy till en ny generation behandlare hĂ€r i Sverige!

SjĂ€lv kunde jag tillsammans med Jessica i Sockerskolan tillkĂ€nnage att jag kommer hĂ„lla en kurs för förĂ€ldrar i deras regi, med min bok ”SmĂ„ Sockerbomber och Vuxna Barn”, som bas. Kursen kommer bestĂ„ av 4 live förelĂ€sningar, dĂ€r det finns möjlighet till frĂ„gor och lite mer individuell vĂ€gledning efterĂ„t, Ă€ven om det sker i den grupp som utgörs av kursdeltagarna. Vi startar med ett Gratis Webinar öppet för vem som helst, och det gĂ„r av stapeln den 11 april kl 18.00! HĂ„ll utkik efter info i mina och Sockerskolans flöden!

Utöver att jag fick delta i evenemanget, trĂ€ffa massa hĂ€rliga mĂ€nniskor, ha varma, fina samtal och signera en och annan bok fick jag (ja, vi alla som var dĂ€r) se Marika Carlssons fantastiska förestĂ€llning ”Smalast nĂ€r man dör vinner”, dĂ€r hon rakt pĂ„ sak berĂ€ttar om sin egen resa frĂ„n aktiv sockerberoende till tillfrisknande. SĂ„ mycket allvar, och SÅ mycket skratt! Att kunna skratta Ă„t igenkĂ€nnandet dĂ„ hon beskriver drĂ„pliga situationer, och saker som en gjort i aktivt beroende, kontra tankar som kommer tidigt i tillfrisknande, och hur det kan se ut och vara efter en lĂ€ngre tid som sockerfri Ă€r otroligt befriande! SjĂ€lv kĂ€nner jag sĂ€llan skam över mitt sockerberoende numer, och att skratta riktigt gott Ă„t ”elĂ€ndet” tillsammans med andra som vet hur det kan vara Ă€r otroligt lĂ€kande, och skamavlastande! En fantastisk förestĂ€llning, och att Marika vĂ„gar berĂ€tta Ă€r en gĂ„va!

Dessutom fick jag under helgen hĂ€nga lite med Matilda Brasar ! SÅ kul! Jag bodde i familjens hĂ€rberg under tvĂ„ nĂ€tter och fick köra ett pass i hennes gym (VILL HAAAAA 😍 ) pĂ„ fredag nĂ€r jag kom, plus att vi hann en promenad pĂ„ söndag morgon/fm innan jag for hem. SÅ mysigt! Det Ă€r vĂ€rdefullt att ha mĂ€nniskor i livet som liksom ”drar Ă„t samma hĂ„ll” och pratar samma sprĂ„k ♄

SÄ, med huvudet fullt av tankar, inspiration och ideér har jag landat hÀr hemma, och kÀnde att jag mÄste dela med mig lite av det som rör sig i huvudet! NÀsta evenemang i sikte (som jag vet om just nu) Àr ju Sockerfria Dagen, 12:e oktober. Save the date, sÄ kan vi kanske ses dÀr för mer inspiration och gemenskap!

🇬🇧 Sugar free Weekend in TĂ€llberg

I just arrived home after a ”Sugarfree Weekend” in TĂ€llberg, in Dalarna county in Sweden. After the visit i feel happy and inspired!

I had the fortune to meet good friends and colleagues (and an extra bonus was meeting a close friend that I haven’t seen for a long time ♄), and several people that I didn’t meet in person before, we just spoke on the phone and some that I had only met at zoom. And other people that I have been in touch with a long time ago in various contexts that came and greeted, and I like that SO much! The atmosphere was characterized by warmth, community, joy and prospects!

I was only there on Saturday, but the event lasted from Friday to Sunday with lectures and workshops, and Saturday morning started with an online lecture by Bitten Jonsson – 30 years in the service of the sugar. In the and of her lecture she officially handed the Swedish version of HMA to Know Addiction Academy to my colleagues in Sockerskolan and Leva Sockerfri. Great fun, I and I really wish them good lucK! They are a professional and knowledgeable gang, who conveys knowledge with warmth and consideration to a new generation of Sugar addiction therapists here in Sweden!

I myself, along with Jessica at the sugar School, could announce that I will be holding a course for parents together with Sockerskolan, with my book ”Little sugar bombs and adult children” as a base. The course will consist of 4 live lectures, where there are possibilities for questions and a little more individual guidance afterwards, even if this is done in the group consisting of the participants. We start with a free Webinar open to anyone, and it will take place on April 11, 6 PM. (In Swedish)

In addition to attending the event, meeting lots of lovely people, having warm, nice conversations and signing one and another book, I saw Marika Carlson’s (a Swedish comedian) amazing show, where she tells her story from active sugar addiction to recovery. So much seriousness, and so much laughter!

To be able to laugh at recognition when she describes situations, and things that one has done in active addiction, versus thoughts that come early in recovery, and how it can look like and be after a long time as sugar-free, is incredibly liberating and healing! I myself rarely feel ashamed of my sugar addiction these days, and a good laugh at the ”misery” together with others who know what it can be like is incredibly healing, and shame lifting! A great performance, and that Marika dares to tell is a gift!

I also got to hang out with my PT during the weekend! GREAT fun! I stayed in the family’s cottage for two nights and got to do a gym class in her incredible gym 😍 on Friday when I arrived, and we had a walk on Sunday morning before I drove home. So cozy! It is valuable to have people in your life who ”pull in the same direction” and speak the same language ♄

So, with my head full of thoughts, inspiration and ideas, I have landed here at home and felt I had to share some of the things that is spinning in my head! The next event in sight (which I know about right now) is The Sugar Free day – October 12. Save the date! It will for sure be online this year as well, and there you can find a lot of inspiration and community!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig om hur din kommentarsdata bearbetas.